Maaike Nijlunsing is afgestudeerd als beeldend kunstenaar aan de Academie Minerva in Groningen in het jaar 2000. Ze maakt schilderijen met acrylverf . Ze woont en werkt in Noordbroek, in de provincie Groningen.

Maaike heeft een grote fascinatie voor vervallen industrieel erfgoed. Volledig functieloos staan de betonnen kolossen in het landschap. Verlaten plaatsten, waar de tijd het voor het zeggen heeft. Daarnaast heeft ze een voorliefde voor landschappen en architectuur.

Maaike werkt naar aanleiding van foto's die ze maakt van de omgeving waar ze zich op dat moment bevind. Dit kan dicht bij huis zijn, maar ook tijdens reizen, waar ze wel eens het geluk heeft om toevallig tegen de mooiste vervallen glorie aan te lopen. Soms gaat ze er gericht naar op zoek, zoals in 2016 in Prora en Peenemünde in Duitsland en in 2017 bij de vervallen aardappelmeelfabriek in Zuidwending.

Ook is ze altijd bezig met de constante zoektocht naar de suggestie van diepte en ruimtelijkheid in het schilderij. Hoe wek je de suggestie van een ruimte waar je in kan kijken op het witte platte doek of papier? Het is een spel, een nooit aflatende uitdaging die ze in ieder werk opnieuw aangaat.