(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Landschap in Menterwolde

2017

Schilderijtje naar aanleiding van het uitzicht vanuit mijn nieuwe habitat in Menterwolde.

Bouwwerk 2, Ter Apel

2020

Tweede indruk van de machtige ruimte van de oude aardappelmeelfabriek bij Ter Apel. Een bijzonder in indrukwekkend gebouw, dat aanvoelt als een cathedraal.

Wünsdorf 7

2020

In dit kleine doek staat een donkere trapopgang naar een kamer met een raam centraal. Het daglicht straalt fel en verblindend naar binnen.

Wünsdorf 8

2020

Een kijkje in de vervallen sporthal van het complex, waar is getraind voor de Olympische Spelen. Op de muren zijn nog de gekleurde banen van de vlag te vinden. De harde kleuren zijn nog zichtbaar op muren en plafond, de grond ligt bezaaid met puin.  

Wünsdorf 9

2020

Klein schilderijtje dat een gang in het vervallen opleidingsgebouw van de verlaten militaire basis in Wünsdorf laat zien.

Bouwwerk 1, Ter Apel

2019

Een samengesteld schilderij, verschillende invalshoeken en indrukken van mijn bezoek aan de vervallen aardappelmeelfabriek bij Ter Apel. 

Fabriek in Ter Apel 10

2019

Het interieur van een van de kantoorgebouwen bij de vervallen fabriek nabij Ter Apel is net als het hoofdgebouw behoorlijk gehavend. Graffiti siert de muren en glasscherven weerspiegelen het zonlicht.  

Fabriek in Ter Apel 4

2019

Vierde schilderij over de vervallen fabriek in Ter Apel. Een wirwar van kleine ruimtes, poorten, hoogteverschillen en een oude trap.

Fabriek in Ter Apel 5

2019

Vijfde schilderij dat handelt over de oude fabriek in Ter Apel. Een imposant gebouw in verval. Waar je ook kijkt zijn er balken, pilaren, betonnen kolossen... ruimte en een lijnenspel.

Fabriek in Ter Apel 6

2019

Zesde schilderij dat handelt over de verlaten en vervallen fabriek in Ter Apel. Het geeft een beeld van de overweldigende schaal van het gebouw. 

Fabriek in Ter Apel 7

2019

Het zevende schilderij in de serie handelt over de wirwar van pilaren, steunbalken, dragers of hoe je ze ook wilt noemen.... die de fabriekshal domineert.  Het is een overweldigende ordening van lijnen. Een prachtige verzameling schaduwen... voor- en achtergrond. Een bijna abstract spel.

Fabriek in Ter Apel 8

2019

Het achtste schilderij over de overweldigende kolos in Ter Apel. Een doorkijkje binnen de enorme ruimte die het bouwwerk overspant. 

Fabriek in Ter Apel 9

2019

De verlaten fabriek in Ter Apel blijft uitgangspunt voor nieuwe werken. Een magische en fotogenieke plek... 

Verwerken 1

2019

Het verwerken van de vele fragmentarische indrukken die ik op een gemiddelde dag voor de kiezen krijg, is zichtbaar gemaakt in dit schilderij.                                                                        Flarden van  verschillende informatiestromen, social media, televisie, de mensen om me heen, het nieuws, werk, prive.... noem maar op. Ze worden verwerkt als delen in het geheel van mijn dag. Ik zet ze om in een spel van horizontale en verticale lijnen, op zoek naar balans.

Verwerken 2

2019

Tweede schilderij in de serie die gaat over het verwerken van indrukken en verf.

Wünsdorf 2

2019

Tweede kleine schilderij over mijn bezoek aan de Duitse plaats Wünsdorf, waar jarenlang een militair opleidingscentrum gesitueerd was. Sinds het vertek van de Russen in 1994 staan de talrijke gebouwen leeg. Een heleboel verleden in verval.                                                              Een van de vele lange gangen, met eindeloos veel deuren naar slaapvertekken. Het licht valt door de kapotte ramen naar binnen, op de afbladderende muren en kapotte vloeren.

Wünsdorf 3

2019

In het derde schilderij uit deze serie staat een trapopgang centraal. Via de klapdeuren kom je in de eindeloze gang met slaapvertrekken.

Wünsdorf 4

2019

Het vierde schilderijtje uit de serie is een doorkijkje naar een trapopgang. Via een gat in een muur, dat ooit een raam was, kijken we naar de entree en het trapportaal.

Wünsdorf 5

2019

Een trapopgang in een verlaten opleidingsgebouw in het duitse Wünsdorf is het uitgangspunt voor dit schilderij. 

Wünsdorf 6

2019

Een indruk van het interieur van het militaire schoolgebouw, zoals het er nu uitziet. Een emmer, een stoel... tekenen van incidentele overnachting door wie dan ook. 

Een ritje door het Hogeland 1

2018

Dit schilderij geeft een ritje door het Groningse Hogeland op een mooie herfstdag weer. Als bijrijder kun je rustig om je heen kijken en genieten van de omgeving. Dit schilderij is daar een weergave van.

Een ritje door het Hogeland 2

2018

Onderweg met de auto door het Hogeland komen we een prachtig kerkje tegen. De bomen beginnen herfstkleuren te vertonen en de zon schijnt. Het kerkje lijkt boven de tijd verheven te zijn.

Een ritje door het Hogeland 3

2018

Tijdens onze rit door het Hogeland komen we een mooi stukje industrieel erfgoed tegen, in de vorm van een vervallen steenfabriek. 

Fabriek in Ter Apel 1

2018

Bij Ter Apel staat een vervallen aardappelmeel fabriek, die op een zomerse dag uitnodigde voor een bezichtiging. De fotoserie die hieruit ontstond resulteert in een nieuwe serie schilderijen, waarvan dit de eerste is.

Fabriek in Ter Apel 2

2018

Tweede schilderijtje over de prachtige vervallen fabriek bij Ter Apel. 

Fabriek in Ter Apel 3

2018

Derde schilderij over de verlaten fabriek bij Ter Apel. Een lange gang, licht, lijnen.... een vervreemdende omgeving.

Fabriek in Zuidwending

2018

In Zuidwending staat een vervallen aardappelmeelfabriek. Tegenwoordig gebruikt voor opslag van allerhande oude zaken. Een mooie plek om eens met de camera in de hand te gaan kijken en met de foto´s het atelier in te duiken. Dit schilderij is daar het eerste resultaat van.

Fabriek in Zuidwending 2

2018

Tweede kijkje in de fabriek in Zuidwending. Een grote leegte met een spel van pilaren en licht en donker.

Fabriek in Zuidwending 3

2018

Derde schilderij over de desolate fabriek in Zuidwending. De hal is volgepakt met oude spullen waar niemand meer naar omkijkt. Een vergeten plek, afgedankte vergane glorie.

Fabriek in Zuidwending4

2018

Vierde schilderij in de serie over de fabriek in Zuidwending. De gevel in verval.

Fabriek in Zuidwending 5

2018

Klein schilderij in de serie over de vervallen aardappelmeelfabriek in Zuidwending. Een kijkje langs het gebouw, de diepte in.

Fabriek in Zuidwending 6

2018

Het zesde schilderij dat handelt over de verloederde en verlaten fabriek in Zuidwending geeft een kijkje in de binnenplaats.

Peenemünde 3

2018

Een derde kijkje in de fabriek in Peenemunde, langzaam eenwordend met de natuurlijke omgeving er omheen. Een sereen monster van beton en een zwaarmoedig verleden.

Peenemünde 4

2018

Klein schilderij dat handelt over de overweldigende dakconstructie van de ruïne in Peenemünde.

Prora 4

2018

De gevel van een van de vele lange gebouwen in Prora. Een skelet van beton en steen, temidden van de naaldbossen, die het bouwwerk in de loop der jaren hebben ingesloten. 

Prora 5

2018

Vijfde schilderij dat handelt over Prora. Een gang in een vervallen kolos. Baksteen en beton. Een eindeloze herhaling van ramen en ruimtes.

Wünsdorf

2018

Het eerste bescheiden schilderijtje over de indrukwekkende erfenis die in het plaatsje Wünsdorf, onder Berlijn, te vinden is. Het trappenhuis van een desolaat schoolgebouw.

Bunker bij Marsum

2017

In het Groningse platte landschap staat een bunker uit de Koude Oorlog. Beton en staal tussen weiland en gras.

Bunker bij Marsum 2

2017

Klein schilderijtje naar aanleiding van de foto´s die ik heb gemaakt bij de bunker bij Marsum. 

Peenemünde

2017

Midden in Peenemünde staat een vervallen fabriek uit de Tweede Wereldoorlog. Een juweel van een ruïne, die omgeven is door hekken wegens instortingsgevaar. Een uitnodiging om even met de camera in de hand te gaan kijken... 

Peenemünde 2

2017

Tweede schilderij dat handelt over de vervallen fabriek uit de Tweede Wereldoorlog. Een skelet van een gevel en een trap spelen de hoofdrol. Een spel van licht en donker.

Prora

2017

Een gang in Prora, de vakantiekolonie die het Nazi-regime voor de oorlog liet bouwen voor het Duitse volk. Zes etages hoog en 4 kilometer lang. Het is nooit afgebouwd. De Russen hebben na de oorlog gepoogd een gedeelte op te blazen. Wat rest is een kolossale ruïne aan zee, tussen de naaldbomen. Gangen en trappenhuizen. Beton en baksteen.

Prora 2

2017

Kleiner schilderijtje van de overweldigende gebouwen bij Prora. 

Prora 3

2017

Derde in de serie over Prora, het overweldigende bouwwerk met de ellenlange gangen...

De weg naar huis

2016

De laatste stoplichten op de weg naar huis. Rechtsaf, daar woon ik. 

Woonwijk 2

2009

Impressie van de garageboxen die bij mij om de hoek staan, maar niet opvallen, omdat ze verscholen zijn tussen drie hoge flats. Jammer, want die gekleurde deuren maken me altijd zo vrolijk.