Ik kom graag op plekken waar het verval zich door de tijd langzaam aan heeft voortgezet. Fabrieken die al jaren leegstaan, slooppanden die staan te wachten op het definitieve einde, gebouwen die er als plek niet meer toe doen. Ik ga hier graag met mijn camera op af, en verwerk de vele foto´s die ik maak tot schilderijen in mijn atelier.

uit 2008 tot 2018 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Peenemünde 3

2018

Een derde kijkje in de fabriek in Peenemunde, langzaam eenwordend met de natuurlijke omgeving er omheen. Een sereen monster van beton en een zwaarmoedig verleden.

Prora 4

2018

De gevel van een van de vele lange gebouwen in Prora. Een skelet van beton en steen, temidden van de naaldbossen, die het bouwwerk in de loop der jaren hebben ingesloten. 

Prora 5

2018

Vijfde schilderij dat handelt over Prora. Een gang in een vervallen kolos. Baksteen en beton. Een eindeloze herhaling van ramen en ruimtes.

Prora

2017

Een gang in Prora, de vakantiekolonie die het Nazi-regime voor de oorlog liet bouwen voor het Duitse volk. Zes etages hoog en 4 kilometer lang. Het is nooit afgebouwd. De Russen hebben na de oorlog gepoogd een gedeelte op te blazen. Wat rest is een kolossale ruïne aan zee, tussen de naaldbomen. Gangen en trappenhuizen. Beton en baksteen.

Prora 2

2017

Kleiner schilderijtje van de overweldigende gebouwen bij Prora. 

Prora 3

2017

Derde in de serie over Prora, het overweldigende bouwwerk met de ellenlange gangen...

Peenemünde

2017

Midden in Peenemünde staat een vervallen fabriek uit de Tweede Wereldoorlog. Een juweel van een ruïne, die omgeven is door hekken wegens instortingsgevaar. Een uitnodiging om even met de camera in de hand te gaan kijken... 

Peenemünde 2

2017

Tweede schilderij dat handelt over de vervallen fabriek uit de Tweede Wereldoorlog. Een skelet van een gevel en een trap spelen de hoofdrol. Een spel van licht en donker.

Bunker bij Marsum

2017

In het Groningse platte landschap staat een bunker uit de Koude Oorlog. Beton en staal tussen weiland en gras.

Bunker bij Marsum 3

2017

Derde schilderij dat handelt over de vervallen bunker in de Groningse weilanden. 

Bunker bij Marsum 2

2017

Klein schilderijtje naar aanleiding van de foto´s die ik heb gemaakt bij de bunker bij Marsum. 

Fabriek

2009

Enige tijd geleden ontdekte ik midden in een woonwijk in mijn stad het skelet van een oude broodfabriek... Zie hier het eerste schilderij dat naar aanleiding van dit pareltje ontstond.

Gevel

2009

De voorgevel van dezelfde broodfabriek is uitgangspunt voor dit schilderij.

uitzicht

2008

Achter mijn huis ontstond een geweldig tafereel: de Titus Brandsmaflat, in zijn laatste dagen dienstdoend als studentenflat, werd langzaam maar zeker van binnenuit gesloopt.

uitzicht 2

2008

De sloop van de Titus Brandsmaflat vordert gestaag en legt het binnenste van het enorme gebouw steeds meer bloot. De gekleurde muren van de laatste bewonders, studenten, worden zichtbaar.

Binnen

2009

Dit schilderij is een vervolg op de serie rond de Titus Brandsmaflat, uit 2008. Het gaat hoofdzakelijk over openheid en geslotenheid.

Stadsvernieuwing

2008

Een weergave van de ontwikkelingen rondom de bouwput tegenover mijn huis.

Kas

2011

In Veendam kwam ik deze vervallen kas tegen, die ooit als tuincentrum heeft gediend. Een week nadat ik er foto's heb genomen, is het object gesloopt, om plaats te maken voor nieuwbouwwoningen.

Bouwplaats

2008

Een kijkje in de bouwplaats bij het ROC, waar al eerder een schilderij aan gewijd is.